Besplatna dostava

za cijelu Hrvatsku

Besplatni testeri

uz svaku narudžbu

20,000 kupaca

kvaliteta, sigurnost, privatnost

Niske cijene

vrijedi za sve proizvode

Ketoconazole krema

Ketoconazole krema

Primjena Ketoconazole kreme u liječenju gljivičnih infekcija

Ketoconazole krema je antifungalno sredstvo koje se primjenjuje u liječenju različitih vrsta gljivičnih infekcija kože. Aktivni sastojak kreme, ketoconazol, djeluje tako da ometa sintezu ergosterola, ključnog sastojka stanične membrane gljivica, što rezultira njihovim uništavanjem. Učinkovit je protiv širokog spektra dermatofita i kvasaca, uključujući Candida i Malassezia vrste, koji su česti uzročnici infekcija kože.

Ova se krema najčešće koristi za liječenje atletskog stopala, tinea cruris (svrabež u predjelu prepona), tinea corporis (gljivične infekcije tijela) te tinea versicolor (pityriasis versicolor), stanja poznatog po pojavljivanju malih, promjenjive boje, ljuski na koži.

Također, Ketoconazole krema može biti djelotvorna kod seboroičnog dermatitisa, stanja koje se očituje crvenilom, ljuspanjem i perutanjem kože, naročito na području vlasišta i lica.

Za uspješan tretman važno je redovito i pravilno primjenjivati krema na zahvaćena područja, a uključuje i provođenje terapije dovoljno dugo da se infekcija u potpunosti otkloni i spriječi njezin ponovni povratak. Preporučeno trajanje terapije varira ovisno o vrsti i lokaciji infekcije, ali obično se kreće od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Važno je pratiti upute liječnika o trajanju terapije, čak i ako simptomi brzo nestanu, kako bi se osiguralo potpuno iskorjenjivanje gljivica.

Prilikom korištenja Ketoconazole kreme, pacijenti bi trebali biti informirani o važnosti održavanja osobne higijene i mjera koje mogu pomoći u sprječavanju širenja infekcije, kao što su korištenje vlastitih ručnika, odjeće i posteljine, te izbjegavanje vlažnih javnih prostora poput bazena i svlačionica.

Nuspojave i mjere opreza pri korištenju Ketoconazole kreme

Iako je Ketoconazole krema obično dobro podnošljiva, važno je biti svjestan mogućih nuspojava koje mogu uključivati crvenilo, peckanje, svrbež ili iritaciju na mjestu primjene. U rijetkim slučajevima mogu se javiti teže reakcije poput alergijskog kontaktnog dermatitisa. Ako korisnik primijeti teške reakcije ili ako se simptomi ne poboljšavaju unatoč terapiji, treba se obratiti liječniku.

Prije započinjanja terapije Ketoconazole kremom, potrebno je obavijestiti liječnika o svim trenutnim stanjima kože i prethodnim alergijskim reakcijama na lijekove, posebice druge antifungalne preparate. Liječnik može odlučiti o primjerenosti ove terapije s obzirom na povijest pacijenta i moguće interakcije s drugim lijekovima.

Kod primjene krema, iznimno je važno izbjegavati kontakt s očima i sluznicom.

U slučaju slučajnog kontakta, potrebno je odmah isprati oči s puno vode. Također, korisnici bi trebali biti svjesni da je korištenje kreme na velikim površinama kože ili pod okluzivnim zavojima (zavoji koji zadržavaju vlagu) može povećati apsorpciju lijeka, što može dovesti do većeg rizika od sistemskih nuspojava.

Trudnice i dojilje trebaju posebno voditi računa prilikom korištenja Ketoconazole kreme, jer sigurnost primjene tijekom trudnoće i dojenja nije u potpunosti utvrđena. U takvim slučajevima kremu bi trebalo koristiti samo ako je to izričito preporučio liječnik.

U slučaju predoziranja ili slučajne ingestije, odmah je potrebno potražiti medicinsku pomoć. Iako je primjena kreme obično ograničena na kožu i sustavne učinci su rijetki, potrebno je brzo djelovati u takvim situacijama.

Tijekom perioda liječenja, pacijenti bi trebali redovito pratiti svoje simptome i izvijestiti liječnika o svim promjenama. Uz sve mjere opreza i pravilno korištenje, Ketoconazole krema ostaje pouzdan izbor za liječenje gljivičnih infekcija kože.

Upute za pravilno nanošenje Ketoconazole kreme na kožu

Pravilna upotreba Ketoconazole kreme ključna je za postizanje optimalnih rezultata u liječenju gljivičnih infekcija. Prije nanošenja kreme, područje zahvaćeno infekcijom treba očistiti i osušiti kako bi se osiguralo da krema može djelotvorno prodirati u kožu.

Blagim sapunom i toplom vodom pažljivo operite zahvaćenu kožu, a zatim je nježno osušite mekim ručnikom bez trljanja.

Ketoconazole krema nanosi se tanak sloj direktno na inficirano područje kože, obično jednom do dva puta dnevno, sukladno uputama liječnika ili prema priloženim uputama za lijek. Nakon nanošenja, kremu nježno umasirajte u kožu dok se potpuno ne upije.

Bitno je tretirati i malo šire područje oko same infekcije kako bi se osiguralo da su sve gljivične stanice uništene.

Kako biste izbjegli kontaminaciju kreme i širenje infekcije, perite ruke prije i nakon svake upotrebe. Ukoliko se krema koristi za liječenje infekcije noktiju ili ruku, izbjegavajte pranje ruku najmanje sat vremena nakon nanošenja kako bi krema imala dovoljno vremena da djeluje.

Korisnici bi se trebali pridržavati propisanog trajanja tretmana, čak i ako simptomi popustili prije završetka kurse. Prekid tretmana prije vremena može dovesti do povratka infekcije i razvoja otpornosti gljivica na lijek. Ako se, pak, simptomi nastave nakon završetka propisanog tretmana, potrebno je konzultirati se s liječnikom.

S obzirom na rizik od nuspojava i interakcija, nikada ne mijenjajte učestalost ili trajanje primjene bez savjetovanja s liječnikom. Pravilnom i dosljednom primjenom Ketoconazole kreme, većina korisnika može očekivati poboljšanje simptoma i uspješno liječenje gljivičnih infekcija kože.

proizvoda u košarici:
Nema proizvoda u košarici

IZABRALI STE OVE PROIZVODE:

    POKLON: Za vas je dostava besplatna!

    Ukupan iznos narudžbe: